Site-urile de dating sunt o opțiune accesibilă pentru a cunoaște pe cineva, atunci când programul personal nu îți oferă suficientă socializare.

Totuși, aceste site-uri au anumite limitări care fac ca interacțiunea dintre membri să nu fie tocmai ușoară.

A. Profiluri cvasi-identice. În măsura în care completarea profilului personal înseamnă bifarea unor opțiuni predefinite, rezultatul e că membrii vor avea pagini personale foarte asemănătoare. Toți vor căuta „satisfacția la locul de muncă” și vor dori „fidelitate”, printre altele.

B. Nici o filtrare a membrilor. Deși pretinde că este dedicat celor cu studii superioare, AcademicSingles nu își verifică membri. Mai rău, pe lângă persoane cu studii medii, acest site nu ține cont de parametrii căutărilor tale și îți face „recomandări” din toate regiunile, de toate vârstele și chiar de același sex!

Pe lângă cele două aspecte tehnice de mai sus, te poți lovi de opțiunile alese de ceilalți membri.

Trei luni pe un site de dating

a. Membri fără fotografie. Poate fi greu de înțeles cum poți spera să întâlnești pe cineva dacă, pe lângă profilul parțial necompletat pe care îl afișezi, nu ai nici fotografie. Desigur, printre motivele acestei opțiuni pot fi „nu vreau să mă vadă toată lumea” (atunci, de ce ai venit aici?) sau „nu vreau să mă vadă colegele” (ca sa te vadă trebuie să fie și ele înscrise pe site) sau… soțul. A aborda o persoană pe care nu o vezi te poate pune ulterior în situația delicată de a-i spune că nu o placi.

b. Dificultățile comunicării online. Fiecare discuție este la început timidă și greoaie. Și nu de puține ori, unul scrie una, iar celălalt înțelege alta. Se pare că, cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai suspicioși. Suficient cât să ne limităm singuri șansele de a cunoaște pe cineva.

Numele nu sunt reale, dar întâmplările, da.

Profetesa

Mona este avocat și are 44 de ani. Este realizată profesional și evident, are o anumită educație și cultură. Însă Mona a avut parte cândva de niște experiențe nu tocmai fericite, așa că acum cataloghează repejor bărbații pe care îi întâlnește, fiind „absolut” sigură că știe cu cine are de-a face. După doar cinci minute de discuții, ea știe mai bine decât bărbatul cu care discută ce nevoie are acesta, ce ar trebui să facă și ce îi rezervă viitorul. Totul pe un ton categoric și sforăitor. Amin!

Împovărată

La 47 de ani, Carmen este o doamnă profesoară. Are rafinament și este capabilă de discuții elevate. Însă nu prea are răbdare să cunoască pe cineva și se grăbește. Poartă cu sine viața amară alături de un fost soț. Când bărbatul din site își exprimă îndoieli privind posibilitatea unei relații, Carmen devine alta și se zborșește la el.

Universitara

Lavinia se recomandă drept profesoară universitară. Cu toate acestea, nivelul discuțiilor ei este mai degrabă unul scăzut, iar noștri mai are un i la final. Probabil depinde de facultatea unde predă. Totuși, cu o sinceritate lăudabilă, Lavinia admite că de fapt nu e prea singură.

IT-ista

Andreea e specialistă în securitate IT. Nu are nevoie de prea mult timp ca să se agațe de un anumit hobby din pagina bărbatului și să declare că o relație nu are avea viitor din pricina incompatibilității acelui hobby al lui cu domeniul ei IT.